Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Агнешко печено и дроб-сарма - "Моята празнична рецепта"
Агнешко печено и дроб-сарма - "Моята празнична рецепта"
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за 5-6 порции:
1 кг или 1 и 1/2 кг агнешко месо
3 стръка зелен лук
няколко стръка пресен джоджен
черен пипер
червен пипер
сол и брашно на вкус
олио и малко краве масло
продукти за дроб-сарма:
половин агнешки комплект за дроб-сарма
1 и 1/2 ч.чаша ориз
2-3 стръка пресен зелен лук
листа от няколко стръка джоджен
сол
черен пипер на вкус
щипка червен пипер
за заливката:
2 пресни яйца
1/2 кофичка кисело мляко
малко брашно
сол на вкус
Измиваме агнешкото месо и нарязваме на порции. Слагаме в тавичка и посоляваме. Поръсваме с черен и червен пипер и брашно на вкус. Добавяме цели стръкове зелен лук и джоджен (които изваждаме, когато месото е готово за сервиране). Поливаме месото с олио и слагаме малко краве масло. Наливаме вода. Завиваме тавата с фолио за печене и печем до готовност, като малко преди да извадим от фурната махаме фолиото и допичаме.
Дреболиите за дроб сармата измиваме добре и заливаме с топла вода. Слагаме на котлона и когато кипне водата дръпваме от котлона. Изваждаме дреболиите от водата и нарязваме ситно. В тенджерка с олио и малко краве масло запържваме зеления лук, добавяме дреболиите и подправките. Сипваме и ориза. Прехвърляме в тавичка, наливаме вода и запичаме. Готовата дроб-сарма заливаме с поливка от смесени яйца, мляко малко брашно и сол на вкус. Запичаме до златисто.
Още рецепти за Ястия с агнешко
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Агнешко печено и дроб-сарма - "Моята празнична рецепта"
От форум:
От друг сайт: