Публикувана от Мима Фортунова на 07 Май 2013
![]() | Необходими продукти за 5-6 порции: 1 кг или 1 и 1/2 кг агнешко месо 3 стръка зелен лук няколко стръка пресен джоджен черен пипер червен пипер сол и брашно на вкус олио и малко краве масло продукти за дроб-сарма: половин агнешки комплект за дроб-сарма 1 и 1/2 ч.чаша ориз 2-3 стръка пресен зелен лук листа от няколко стръка джоджен сол черен пипер на вкус щипка червен пипер за заливката: 2 пресни яйца 1/2 кофичка кисело мляко малко брашно сол на вкус |
Измиваме агнешкото месо и нарязваме на порции. Слагаме в тавичка и посоляваме. Поръсваме с черен и червен пипер и брашно на вкус. Добавяме цели стръкове зелен лук и джоджен (които изваждаме, когато месото е готово за сервиране). Поливаме месото с олио и слагаме малко краве масло. Наливаме вода. Завиваме тавата с фолио за печене и печем до готовност, като малко преди да извадим от фурната махаме фолиото и допичаме. Дреболиите за дроб сармата измиваме добре и заливаме с топла вода. Слагаме на котлона и когато кипне водата дръпваме от котлона. Изваждаме дреболиите от водата и нарязваме ситно. В тенджерка с олио и малко краве масло запържваме зеления лук, добавяме дреболиите и подправките. Сипваме и ориза. Прехвърляме в тавичка, наливаме вода и запичаме. Готовата дроб-сарма заливаме с поливка от смесени яйца, мляко малко брашно и сол на вкус. Запичаме до златисто. |