Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Адана кебап
Адана кебап

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
800 г агнешка кайма
1 бр. малко твърдо хлебче
2 глава лук
1 ч.л. масло
1 скилидка чесън
2 бр. яйца
галета
1 ч.л. кимион на прах
2 ч.л. накълцан магданоз
черен пипер
сол
1 с.л. олио
Накиснете хлебчето в гореща вода. Сгорещете в тиган масло и задушете в него нарязаните лук и чесън. Сложете каймата в голяма купа. Изстискайте хлебчето от водата и го добавете в купата с месото. Натрошете хляба на ситно. Добавете цялото яйце, без да го разбивате. Добавете преди това задушените лук и чесън. Добавете смесените черен пипер и кимион и сол. Добавете магданоз. Смесете добре всички съставки, за да омесите хубава, добре смесена кайма. Ако стане прекалено мека, може да добавите галета. Намажете домакинско фолио с мазнина, разстелете каймата отгоре и запечатайте от двете страни. Пакетчето трябва да е с големината на скарата. Изпечете от двете страни за 7-10 минути. Нарежете на парчета и сервирайте с варен ориз и пресни зеленчуци .
Още рецепти за Ястия с агнешко
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Адана кебап
От форум:
От друг сайт: