Публикувана от umit ebazer на 06 Март 2012
Необходими продукти 800 г агнешка кайма 1 бр. малко твърдо хлебче 2 глава лук 1 ч.л. масло 1 скилидка чесън 2 бр. яйца галета 1 ч.л. кимион на прах 2 ч.л. накълцан магданоз черен пипер сол 1 с.л. олио | |
Накиснете хлебчето в гореща вода. Сгорещете в тиган масло и задушете в него нарязаните лук и чесън. Сложете каймата в голяма купа. Изстискайте хлебчето от водата и го добавете в купата с месото. Натрошете хляба на ситно. Добавете цялото яйце, без да го разбивате. Добавете преди това задушените лук и чесън. Добавете смесените черен пипер и кимион и сол. Добавете магданоз. Смесете добре всички съставки, за да омесите хубава, добре смесена кайма. Ако стане прекалено мека, може да добавите галета. Намажете домакинско фолио с мазнина, разстелете каймата отгоре и запечатайте от двете страни. Пакетчето трябва да е с големината на скарата. Изпечете от двете страни за 7-10 минути. Нарежете на парчета и сервирайте с варен ориз и пресни зеленчуци . |