Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Картофена мусака
Картофена мусака

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг картофи
250 г кайма
1 глава лук
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер
7 с.л. олио
1 яйце
1 с.л. брашно с връх 1 ч.ч. кисело мляко
Обелваме, измиваме и нарязваме на кубчета картофите. Отново ги измиваме. Към тях прибавяме 1 глава ситно нарязан лук, каймата, чубрицата, солта, червения пипер и олиото. Разбъркваме всичко и го разстиламе в тава. Наливаме 1 1/2 ч.ч. вода. Разбъркваме и печем при 250 градуса. По време на печенето разбъркваме. Когато картофите се сврят оставяме да се запече мусаката и след това заливаме с предварително разбитите яйце, брашно и кисело мляко. Запичаме до розово.
Още рецепти за Ястия с мляно месо
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари

У дома доста често хапваме мусака! Чудесно ястие!
Ако желаете, може да сложите линк към Картофена мусака
От форум:
От друг сайт:
Анелия Терзиева