Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Картофена мусака
Картофена мусака

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг картофи
250 г кайма
1 глава лук
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер
7 с.л. олио
1 яйце
1 с.л. брашно с връх 1 ч.ч. кисело мляко
Обелваме, измиваме и нарязваме на кубчета картофите. Отново ги измиваме. Към тях прибавяме 1 глава ситно нарязан лук, каймата, чубрицата, солта, червения пипер и олиото. Разбъркваме всичко и го разстиламе в тава. Наливаме 1 1/2 ч.ч. вода. Разбъркваме и печем при 250 градуса. По време на печенето разбъркваме. Когато картофите се сврят оставяме да се запече мусаката и след това заливаме с предварително разбитите яйце, брашно и кисело мляко. Запичаме до розово.
Още рецепти за Ястия с мляно месо
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари

У дома доста често хапваме мусака! Чудесно ястие!
Ако желаете, може да сложите линк към Картофена мусака
От форум:
От друг сайт:
Анелия Терзиева