Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Картофена мусака
Картофена мусака

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг картофи
250 г кайма
1 глава лук
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер
7 с.л. олио
1 яйце
1 с.л. брашно с връх 1 ч.ч. кисело мляко
Обелваме, измиваме и нарязваме на кубчета картофите. Отново ги измиваме. Към тях прибавяме 1 глава ситно нарязан лук, каймата, чубрицата, солта, червения пипер и олиото. Разбъркваме всичко и го разстиламе в тава. Наливаме 1 1/2 ч.ч. вода. Разбъркваме и печем при 250 градуса. По време на печенето разбъркваме. Когато картофите се сврят оставяме да се запече мусаката и след това заливаме с предварително разбитите яйце, брашно и кисело мляко. Запичаме до розово.
Още рецепти за Ястия с мляно месо
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари

У дома доста често хапваме мусака! Чудесно ястие!
Ако желаете, може да сложите линк към Картофена мусака
От форум:
От друг сайт:
Анелия Терзиева