www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 29 Април 2011

Картофена мусака

Необходими продукти
1 кг картофи
250 г кайма
1 глава лук
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер
7 с.л. олио
1 яйце
1 с.л. брашно с връх 1 ч.ч. кисело мляко

Обелваме, измиваме и нарязваме на кубчета картофите. Отново ги измиваме. Към тях прибавяме 1 глава ситно нарязан лук, каймата, чубрицата, солта, червения пипер и олиото. Разбъркваме всичко и го разстиламе в тава. Наливаме 1 1/2 ч.ч. вода. Разбъркваме и печем при 250 градуса. По време на печенето разбъркваме. Когато картофите се сврят оставяме да се запече мусаката и след това заливаме с предварително разбитите яйце, брашно и кисело мляко. Запичаме до розово.