Зелена супа
Сложете в тенджера 3 ч.ч. вода да заври. Добавете ситно нарязаните лук и чесън...
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Кулинарна обработка - варене
п>
Зеленчуковите крем супи са едновременно полезна и пълна с витамини храна. Те стават доста калорични когато в тях сложим заквасена сметана, но при спазване на определен хранителен режим можем, естествено, да я пропуснем. Предлагам ви много вкусна грахова крем супа, чиито плътен вкус идеално се допълва от синьото сирене.
Елдата е с по-ниско съдържание на въглехидрати в сравнение с редица зърнени култури, картофи и ориз. Това я прави отлична храна за диабетици, хора с наднормено тегло и специален хранителен режим. Оказа се и много вкусна. Според мен вкусът е нещо средно между соя и леща.
Сложете около 2 л. вода да заври. Прибавете обеления и нарязан на парченца лук...
Пресейте брашното, посолете и поръсете с вода. Трийте брашното между дланите...
Лукът се запържва. Добавя се каймата, да се запържи хубаво. Поръсва се с всички подправки...
Не може да е зима, да има кисело зеле и месо от прасенцето и да не си я направиш :) Така я правеше баба ми, така я правеше мама, така я правя и аз ...и винаги спомените от едно безгрижно снежно детство кръжат край мен !
От продуктите за кошничките се замесва тесто, не много твърдо, от което се късат малки топченца...
« назад 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | напред »
реклама