Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Бъркана баница - пита

Бъркана баница - пита

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2-3 яйца
20 г свежа мая (1/2 кубче)
2 ч.ч. топличко прясно мляко (520-530 г )
щипка сол
3 ч.ч. брашно, пресято - от големите чаши
6 с.л. олио
30-50 г мекичко краве масло
200 г сирене

за спаначената смес:
2 глави стар лук
300 г спанак (1 опаковка )
2 x 100 г бекон от нарязаният
подправки по желание: черен пипер, кимион млян и на зърна, къри и други

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бъркана баница - пита

Сместа се разбърква без сиренето и спаначената смес. Първо активирах маята с малко захар, брашно и част от топличкото прясно мляко. Когато маената смес шупна много добре към нея добавих всички съставки, без сиренето и спанака. Оставих сместа малко да втаса на топличко. През това време задуших спаначената смес. В тенджера с малко олио на слаб огън задуших ситно нарязаният лук до готовност. След това добавих бекона и него леко запържих при лука. Накрая добавих спанака, само да смали обема си и смени леко цвета си. Оставих спаначената смес да се охлади настрани.

Когато тестото втаса добре към него добавих спаначената охладена смес и натрошеното сирене. Моята смес, тестото стана малко гъстичко, защото чашите, с които мерих брашното са от големите. Всичко добре разбърках и изсипах в намаслена тавичка за печене. Печенето при мен беше: 25 мин на горен и долен реотан на ниското ниво във фурната, на 170 º. На места имаше все още неопечено и след това оставих още 15 мин. само на долен, като покрих питата с алуминиево фолио, за да не изгори. Проверявам с дървен шиш.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Бъркана баница - пита


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама