Предястие с патладжан
Изпичаме, обелваме и смиламе патладжаните. Скълцваме чесъна и в дълбока купа объркваме заедно с патладжаните и майонезата...
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Предястия » Рецепти за Студени предястия
Изпичаме, обелваме и смиламе патладжаните. Скълцваме чесъна и в дълбока купа объркваме заедно с патладжаните и майонезата...
Магданозът нарязваме на ситно, а чесънът пресоваме. Чушките нарязваме на по-едри парчета...
Настъргваме кравето сирене и го прибавяме към цеденото мляко. Натрошаваме на ситно бадемите и заедно със зехтина...
Настъргваме картофите и ги поставяме в гевгир, за да се отцеди водата. През това време нарязваме зеления лук и чесъна...
Нарязваме тиквичките на тънки филийки по дължина и ги запичаме от двете страни на скара или грил тиган...
Сваряваме, отцеждаме и пасираме тиквичките. Към тях добавяме всички остнали продукти...
Издълбаваме доматчетата. Вътрешността я намачкваме с вилица и добавяме всички останали продукти...
Баба гануш е Сирийско предястие, основните му съставки са печени патладжани и сусамов тахан.
Накисваме хляба във вода и го изстискваме добре. Стриваме го на трохи и го поставяме в купата на блендера...
Нарязваме патладжаните на шайби, посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят от водата, която са пуснали...
Тиквичката се нарязва надлъжно. Посолява се и всяко парче се изпича в оребрен тиган...
Сваряваме, обелваме и намачкваме картофите, добавяме 1 майонеза и нарязаната на ситно глава лук...
Авокадото се намачква с вилица. Добавя се настърганото сварено яйце и намачкано с вилица сирене...
Стриваме сиренето със яйцата с вилица и ги разбиваме до еднородна смес със ситно нарязания зелен лук и маслото...
Доматът се нарязва на филйики /трябва да се получат 8 филийки/. В чиния се нареждат резен домат, отгоре краставица и парче сирене...
реклама