Начало » Предястия » Рецепти за Студени предястия » рецепта Панирани патладжани

Панирани патладжани

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 патладжана
1 яйце
1/2 ч.ч. вода
сол
брашно
копър
1 глава чесън
2 с.л. оцет
олио за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Панирани патладжани

Нарязваме патладжаните на шайби, посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят от водата, която са пуснали. Разбиваме яйцето, водата, малко сол и брашно до нужната гъстота за панировка. Топим парчетата патладжан в брашно, след това в панировката и ги пържим до златисто.

Нареждат се в чиния или плитка купа. Правим заливка от оцета, скълцания чесън, нарязаният копър и 2 с.л. олио. Заливаме панираните патладжани със сместа.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар02 Февруари 2013
Владимир Петровски
Винаги панирам патладжана като го осолявам и оставям 30 мин да се отцеди от горчивата вода. След това го овалвам в брашно, яйце и галета, подправена с вегета или риган. Пържа на силен огън като обръщам от всички страни просто колкото да се запечата.
Много са вкусни!



Ако желаете, може да сложите линк към Панирани патладжани


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама