Начало » Предястия » Рецепти за Студени предястия » рецепта Панирани патладжани

Панирани патладжани

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 патладжана
1 яйце
1/2 ч.ч. вода
сол
брашно
копър
1 глава чесън
2 с.л. оцет
олио за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Панирани патладжани

Нарязваме патладжаните на шайби, посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят от водата, която са пуснали. Разбиваме яйцето, водата, малко сол и брашно до нужната гъстота за панировка. Топим парчетата патладжан в брашно, след това в панировката и ги пържим до златисто.

Нареждат се в чиния или плитка купа. Правим заливка от оцета, скълцания чесън, нарязаният копър и 2 с.л. олио. Заливаме панираните патладжани със сместа.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар02 Февруари 2013
Владимир Петровски
Винаги панирам патладжана като го осолявам и оставям 30 мин да се отцеди от горчивата вода. След това го овалвам в брашно, яйце и галета, подправена с вегета или риган. Пържа на силен огън като обръщам от всички страни просто колкото да се запечата.
Много са вкусни!



Ако желаете, може да сложите линк към Панирани патладжани


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди