Начало » Предястия » Рецепти за Студени предястия » рецепта Панирани патладжани
Панирани патладжани

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 патладжана
1 яйце
1/2 ч.ч. вода
сол
брашно
копър
1 глава чесън
2 с.л. оцет
олио за пържене
Нарязваме патладжаните на шайби, посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят от водата, която са пуснали. Разбиваме яйцето, водата, малко сол и брашно до нужната гъстота за панировка. Топим парчетата патладжан в брашно, след това в панировката и ги пържим до златисто.
Нареждат се в чиния или плитка купа. Правим заливка от оцета, скълцания чесън, нарязаният копър и 2 с.л. олио. Заливаме панираните патладжани със сместа.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари

Много са вкусни!
Ако желаете, може да сложите линк към Панирани патладжани
От форум:
От друг сайт:
Владимир Петровски