Начало » Предястия » Рецепти за Студени предястия » рецепта Баба гануш
Баба гануш

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 патладжана
2-3 с. л. сусамов тахан
1-2 скилидки чесън
сока на 1/2 лимон
1 с. л. меласа от нар
2 с. л. зехтин
сол
Печем патладжаните във фурна. Белим ги и ги пасираме. Добавяме и останалите продукти и разбъркваме добре. По желание може да се добавят домати, смлени орехови ядки, кисело мляко.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Баба гануш
От форум:
От друг сайт: