Масленки с какао
Разтопете маста на стайна температура. Прибавете пудрата захар, яйцето и брашно за омесване на меко тесто...
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки
Разтопете маста на стайна температура. Прибавете пудрата захар, яйцето и брашно за омесване на меко тесто...
Разновидност на популярната рецепта - меки и подходящи за съхранение дълго време благодарение на маята.
Отделете белтъците от жълтъците внимателно /яйцата трябва да са на стайна температура/...
В купа се разбиват яйцата със захарта, киселото мляко, свинската мас, ванилията, амонячната сода...
Разбийте прясното мляко с яйцата. Добавете киселото мляко и содата. Направете кладенче от брашното...
Затопляме шоколада и маслото в микровълнова и разбъркваме докато стане гладка смес...
В микровълнова фурна разтапяме шоколада и маслото. Оставяме сместа да се охлади...
Разбиваме яйцата и захарта, прибавяме олиото и киселото мляко, в което е разтворена амонячната сода...
Маслото, захарта, яйцето и ванилията се разбиват до получаването на гладък крем...
Тези сладки по оригинална рецепта се правят с малко прозорче, но в този случай съм използвала две еднакви половини за слепване и вместо с традиционното сладко за слепване ги направих с течен шоколад.
Яйцата се разбиват със захарта ванилията и олиото. Постепенно се прибавя брашното и бакпулвера...
Всички съставки за тестото се смесват и разбъркват с миксера. Добавяме брашното докато стане средно меко тесто...
Бисквитите и орехите се смилат на ситно с чопър, към тях се добавят всички останали продукти...
« назад 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | напред »
реклама