Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Двойни коледни сладки с конфитюр - Линцер сладки (Linzer cookies)

Двойни коледни сладки с конфитюр - Линцер сладки (Linzer cookies)

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

600 гр. брашно
150 гр. захар
150 мл.олио
3 ванилии
1 бакпулвер
конфитюр по желание
пудра захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Двойни коледни сладки с конфитюр - Линцер сладки (Linzer cookies)

Яйцата се разбиват със захарта ванилията и олиото. Постепенно се прибавя брашното и бакпулвера. Тестото се омесва на топка и се дели на 2 или 3 части, за да може да се точи лесно. Разточва се тестото с дебелина 3 мм. Колкото е по-тънко тестото, толкова сладките ще са по-хрупкави.

С форма за сладки или чаша се изрязват кръгове от тестото, като в половината се изрязват звезди или други форми - по малки кръгчета. Тавата се намазва с масло или се застила с хартия за печене. Изрязаните кръгове се пекат в загрята на 170 градуса фурна за около 10 минути, докато леко порозовеят. След като изстинат тези, които са без дупка се намазват с конфитюр а тези с дупката се поръсват с пудра захар. Върху намазаната с конфитюр сладка се слага тази с дупката.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар07 Януари 2013
Nikolai Lukov
Много вкусни сладки



Ако желаете, може да сложите линк към Двойни коледни сладки с конфитюр - Линцер сладки (Linzer cookies)


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама