Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Линцер сладки
Линцер сладки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр.брашно
200 гр.пудра захар
4 жълтъка
1 портокал (само кората)
1 ч.л. канела
2 ванилии
1 голямо пакетче масло (250 гр.)
1 кофичка течен шоколад (200 гр.)
Тези сладки по оригинална рецепта се правят с малко прозорче, но в този случай съм използвала две еднакви половини за слепване и вместо с традиционното сладко за слепване ги направих с течен шоколад.
Пресяваме брашното с пудрата захар, канелата и ванилията и към тази суха смес добавяме разбитите жълтъци. Настъргваме кората на портокала и също добавяме към сместа. Маслото нарязваме на малки парченца и добавяме постепенно. При разбъркването му с другите съставки се получават трохи като за маслено тесто. Щом го омесите добре на кухненския плот, маслото ще се стопи от температурата на ръцете ви и ще се получи много меко, плътно и наистина ароматно тесто. Според оригиналната рецепта, тестото увито във фолио трябва да престои за два часа в хладилник, но аз го оставям за цяла нощ или дори денонощие. Това не влияе на вкусовите качества на сладките.
Когато дойде моментът за изпичане на сладките, изваждаме тестото от хладилника и го разточваме на кора с дебелина около 0.5 мм. Изрязваме с формички за сладки четен брой фигурки. Печем в загрята фурна за около 10-12 мин, не повече. Задължително внимаваме да не препечем сладките или дори да допуснем краищата им да покафенеят, защото това ще навреди не само на визията им, но и ще промени вкуса им. Когато са напълно изстинали, слепваме сладките две по две с течен шоколад.
Още рецепти за Дребни сладки
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?
При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Линцер сладки
От форум:
От друг сайт: