Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Коледни меденки с украса от айсинг
Коледни меденки с украса от айсинг
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр брашно
щипка сол
1 пак.бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. смес от джинджифил, канела и карамфил
250 гр мед
130 гр кафява захар
1 яйце
2 с.л. ром
100 гр краве масло
за айсинга:
1 белтък
400-500 гр. пудра захар
няколко капки лимонов сок
Медът и захарта се смесват и леко се загряват. Добавят се яйцето, рома и кравето масло и сместа се разбива с миксер, докато стане на пяна.
Брашното се пресява с бакпулвера, содата и подправките и се добавя към медената смес, като се бърка. Получава се лепкаво тесто, което се слага поне за 2 часа в хладилника. Ако тестото е твърде лепкаво, оформете го на топка с намаслени ръце, но не добавяйте повече брашно.
Разточете тестото на кора, с дебелина 0,5 см и изрежете сладки с различни формички. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене и ги изпечете за около 10 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна.
За украсата:
С миксер се разбива белтъкът с лимоновия сок (може да се ползва и лимонтозу). Лъжица по лъжица се добавя пудрата захар. Разбива се докато се получи гладък крем. За украсата се използва сладкарски шприц или найлонова кесийка с малка дупчица. Украсете меденките според фантазията си!
Още рецепти за Дребни сладки
Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Страхотни са :)
Много са красиви!
Много са красиви!
Ако желаете, може да сложите линк към Коледни меденки с украса от айсинг
От форум:
От друг сайт:
Веселина Константинова