Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Зеленчукова гондола

Зеленчукова гондола

Разпечатай

от готварската книга на Tanya Doycheva

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 тиквичка

за плънката:
1 яйце
200 гр. кайма
100 гр. сирене (по желание)
100 гр. кашкавал за поръсване
олио
сол
чубрица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Зеленчукова гондола

Тиквичката нарязваме наполовина по дължина, така че да се получи лодка и издълбаваме вътрешността й почти до кората, с лъжица. Трябва да правим това внимателно, тъй като е възможно да пробием кората й и да се разкъса. След това запържваме половинките на умерен огън докато поомекнат, като трябва бъдат обърнати с вътрешността надолу. Периодично ги обръщаме и от другата страна.

За плънката разбъркваме заедно каймата, малко сол, сиренето и яйцето, които са предварително надробени и пълним с тях гондолите, след това поръсваме с настърган кашкавал, малко чубрица и олио на око. Печем в предварително нагрята фурна около 200С, в намаслена тавичка за около 20 минути.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »

Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!

Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!

Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар01 Март 2013
Tanya Doycheva
Имам друга рецепта със същата добавка и малко зехтин :))
Аватар10 Февруари 2013
Владимир Петровски
Гондолите са много вкусни, но към тях ние си прибавихме кисело мляко с пасиран чесън и копър.



Ако желаете, може да сложите линк към Зеленчукова гондола


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама