Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Зеленчукова гондола

Зеленчукова гондола

Разпечатай

от готварската книга на Tanya Doycheva

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 тиквичка

за плънката:
1 яйце
200 гр. кайма
100 гр. сирене (по желание)
100 гр. кашкавал за поръсване
олио
сол
чубрица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Зеленчукова гондола

Тиквичката нарязваме наполовина по дължина, така че да се получи лодка и издълбаваме вътрешността й почти до кората, с лъжица. Трябва да правим това внимателно, тъй като е възможно да пробием кората й и да се разкъса. След това запържваме половинките на умерен огън докато поомекнат, като трябва бъдат обърнати с вътрешността надолу. Периодично ги обръщаме и от другата страна.

За плънката разбъркваме заедно каймата, малко сол, сиренето и яйцето, които са предварително надробени и пълним с тях гондолите, след това поръсваме с настърган кашкавал, малко чубрица и олио на око. Печем в предварително нагрята фурна около 200С, в намаслена тавичка за около 20 минути.


Продукти: тиквички, яйца, кайма, сирене, кашкавал, олио, сол, чубрица

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Лодки от тиквички и чушки пълнени с ориз и пиле

Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар01 Март 2013
Tanya Doycheva
Имам друга рецепта със същата добавка и малко зехтин :))
Аватар10 Февруари 2013
Владимир Петровски
Гондолите са много вкусни, но към тях ние си прибавихме кисело мляко с пасиран чесън и копър.



Ако желаете, може да сложите линк към Зеленчукова гондола


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама