Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Зеленчуци с месо в гювеч

Зеленчуци с месо в гювеч

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 глави стар лук
1 жълта пиперка
600 г свинско месо
400 г гъби печурки
½ връзка магданоз
сол на вкус
черен пипер на вкус
100 мл олио
2 моркова
2 ч.ч вода
500 г картофи

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Зеленчуци с месо в гювеч

Слагаме олиото в тенджера да се загрее. Измиваме месото. Използваме по-мазничко, не сухо. Режем на парчета месото и го запържваме леко в горещото олио. Режем лука на тънки ивички. Гъбите ги почистваме и ги режем по дължина на парченца. Почистваме морковите и ги режем на шайби. Пиперката я режем на малки парченца. Магданозът го режем на дребно. Към месото добавяме лука, пипера и гъбите и те да се задушат леко. Обелваме картофите и ги нарязваме на големи кубчета. Сваляме от огъня. В гювеч слагаме задушените зеленчуци, магданоза и картофите. Объркваме всичко. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Добавяме олио ако е нужно. Наливаме в гювеча 2 ч.ч гореща вода и захлюпваме с капака му. Печем в студена фурна на 180 градуса до готовност. Като е готово хапваме още топло с чаша вино. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Зеленчуци с месо в гювеч


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама