Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Запечени писюр кюфтета
Запечени писюр кюфтета

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр. кайма настъргана
1 глава лук
малко черен пипер
готова подправка за кайма
шепа ориз
за бешамела:
30-40 г краве масло
2 с.л. брашно
2 ч.ч. прясно мляко
2 жълтъка
1/2 ч.л. сол
Омесваме кюфтетата и ги пускаме за 2-3 минути в подсолена вряща вода. Изваждаме ги и ги нареждаме в тавичка.
За бешамела разтапяме маслото, добавяме брашното и запържваме до златисто. Внимателно добавяме млякото като бъркаме непрекъснато - трябва да се получи гладък сос. Сваляме от котлона, посоляваме и добавяме жълтъците. Бъркаме докато се получи еднородна смес. С получения сос поливаме кюфтетата и ги запичаме за 30-ина минути.
Още рецепти за Ястия с мляно месо
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Запечени писюр кюфтета
От форум:
От друг сайт:
Веселина Константинова