Публикувана от Шери Курт на 26 Септември 2012
![]() | Необходими продукти 500 гр. кайма настъргана 1 глава лук малко черен пипер готова подправка за кайма шепа ориз за бешамела: 30-40 г краве масло 2 с.л. брашно 2 ч.ч. прясно мляко 2 жълтъка 1/2 ч.л. сол |
Омесваме кюфтетата и ги пускаме за 2-3 минути в подсолена вряща вода. Изваждаме ги и ги нареждаме в тавичка. За бешамела разтапяме маслото, добавяме брашното и запържваме до златисто. Внимателно добавяме млякото като бъркаме непрекъснато - трябва да се получи гладък сос. Сваляме от котлона, посоляваме и добавяме жълтъците. Бъркаме докато се получи еднородна смес. С получения сос поливаме кюфтетата и ги запичаме за 30-ина минути. |