Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Запечен карфиол
Запечен карфиол

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 глава карфиол
1 кофичка заквасена сметана (може и течна готварска)
200 гр.кашкавал
сол
черен пипер
100 гр.топено сирене
1 ч.л брашно
масло
1 ч.чаша прясно мляко
Отделяме малки розички от карфиола и ги сваряваме (може и на пара), отцеждаме добре. Разтапяме бучка масло в нагорещен тиган и запържваме брашното до златисто. Добавяме прясното пляко и сметана и разбъркваме добре. Подправяме със сол и черен пипер. Оставяме на котлона за няколко минути, докато се сгъсти.
Поставяме карфиола в тава и заливаме с млечната смес. Отгоре настъргваме кашкавала и завършваме с топеното сирене, нарязано на малки парченца. Печем до златисто.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Запечен карфиол
От форум:
От друг сайт: