Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Запечен карфиол
Запечен карфиол

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 глава карфиол
1 кофичка заквасена сметана (може и течна готварска)
200 гр.кашкавал
сол
черен пипер
100 гр.топено сирене
1 ч.л брашно
масло
1 ч.чаша прясно мляко
Отделяме малки розички от карфиола и ги сваряваме (може и на пара), отцеждаме добре. Разтапяме бучка масло в нагорещен тиган и запържваме брашното до златисто. Добавяме прясното пляко и сметана и разбъркваме добре. Подправяме със сол и черен пипер. Оставяме на котлона за няколко минути, докато се сгъсти.
Поставяме карфиола в тава и заливаме с млечната смес. Отгоре настъргваме кашкавала и завършваме с топеното сирене, нарязано на малки парченца. Печем до златисто.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Запечен карфиол
От форум:
От друг сайт: