Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Запечен карфиол
Запечен карфиол

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 глава карфиол
1 кофичка заквасена сметана (може и течна готварска)
200 гр.кашкавал
сол
черен пипер
100 гр.топено сирене
1 ч.л брашно
масло
1 ч.чаша прясно мляко
Отделяме малки розички от карфиола и ги сваряваме (може и на пара), отцеждаме добре. Разтапяме бучка масло в нагорещен тиган и запържваме брашното до златисто. Добавяме прясното пляко и сметана и разбъркваме добре. Подправяме със сол и черен пипер. Оставяме на котлона за няколко минути, докато се сгъсти.
Поставяме карфиола в тава и заливаме с млечната смес. Отгоре настъргваме кашкавала и завършваме с топеното сирене, нарязано на малки парченца. Печем до златисто.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Запечен карфиол
От форум:
От друг сайт: