Публикувана от Анелия Терзиева на 26 Януари 2012
![]() | Необходими продукти 1 глава карфиол 1 кофичка заквасена сметана (може и течна готварска) 200 гр.кашкавал сол черен пипер 100 гр.топено сирене 1 ч.л брашно масло 1 ч.чаша прясно мляко |
Отделяме малки розички от карфиола и ги сваряваме (може и на пара), отцеждаме добре. Разтапяме бучка масло в нагорещен тиган и запържваме брашното до златисто. Добавяме прясното пляко и сметана и разбъркваме добре. Подправяме със сол и черен пипер. Оставяме на котлона за няколко минути, докато се сгъсти. Поставяме карфиола в тава и заливаме с млечната смес. Отгоре настъргваме кашкавала и завършваме с топеното сирене, нарязано на малки парченца. Печем до златисто. |