www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 26 Януари 2012

Запечен карфиол

Необходими продукти
1 глава карфиол
1 кофичка заквасена сметана (може и течна готварска)
200 гр.кашкавал
сол
черен пипер
100 гр.топено сирене
1 ч.л брашно
масло
1 ч.чаша прясно мляко

Отделяме малки розички от карфиола и ги сваряваме (може и на пара), отцеждаме добре. Разтапяме бучка масло в нагорещен тиган и запържваме брашното до златисто. Добавяме прясното пляко и сметана и разбъркваме добре. Подправяме със сол и черен пипер. Оставяме на котлона за няколко минути, докато се сгъсти.

Поставяме карфиола в тава и заливаме с млечната смес. Отгоре настъргваме кашкавала и завършваме с топеното сирене, нарязано на малки парченца. Печем до златисто.