Начало » Тестени изделия » Рецепти за Изделия от бутер тесто » рецепта Воловани
Воловани

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 опаковка бутер тесто
1 яйце
150 гр. извара
50 гр сирене "Маскарпоне"
2 с.л. коняк
1 с.л. смлени орехи
От бутер тестото с чаша се изрязват 24 кръгчета, на половината от тях с по-малка чашка се изрязва отвор. Кръгчетата се нареждат в тава, покрита с хартия за печене, отгоре се намазват с разбитото яйце и се залепват с кръгчетата с дупка и пак се намазват с яйце. Пекат се до златисто. Изварата, маскарпонето, конякът и орехите се разбиват докато се получи кремообразна смес, с нея се пълнят охладените воловани. Украсяват се по избор /в случая аз използвах резени домашна пастърма/.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Mного интересно!Не съм опитивала такива!
Ако желаете, може да сложите линк към Воловани
От форум:
От друг сайт:
Шери Курт