Начало » Тестени изделия » Рецепти за Изделия от бутер тесто » рецепта Воловани
Воловани

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 опаковка бутер тесто
1 яйце
150 гр. извара
50 гр сирене "Маскарпоне"
2 с.л. коняк
1 с.л. смлени орехи
От бутер тестото с чаша се изрязват 24 кръгчета, на половината от тях с по-малка чашка се изрязва отвор. Кръгчетата се нареждат в тава, покрита с хартия за печене, отгоре се намазват с разбитото яйце и се залепват с кръгчетата с дупка и пак се намазват с яйце. Пекат се до златисто. Изварата, маскарпонето, конякът и орехите се разбиват докато се получи кремообразна смес, с нея се пълнят охладените воловани. Украсяват се по избор /в случая аз използвах резени домашна пастърма/.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Mного интересно!Не съм опитивала такива!
Ако желаете, може да сложите линк към Воловани
От форум:
От друг сайт:
Шери Курт