Начало » Тестени изделия » Рецепти за Изделия от бутер тесто » рецепта Воловани

Воловани

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 опаковка бутер тесто
1 яйце
150 гр. извара
50 гр сирене "Маскарпоне"
2 с.л. коняк
1 с.л. смлени орехи

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Воловани

От бутер тестото с чаша се изрязват 24 кръгчета, на половината от тях с по-малка чашка се изрязва отвор. Кръгчетата се нареждат в тава, покрита с хартия за печене, отгоре се намазват с разбитото яйце и се залепват с кръгчетата с дупка и пак се намазват с яйце. Пекат се до златисто. Изварата, маскарпонето, конякът и орехите се разбиват докато се получи кремообразна смес, с нея се пълнят охладените воловани. Украсяват се по избор /в случая аз използвах резени домашна пастърма/.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар07 Януари 2012
Шери Курт
Опитай-няма да съжаляваш!
Аватар07 Януари 2012
Анелия Терзиева
Mного интересно!Не съм опитивала такива!



Ако желаете, може да сложите линк към Воловани


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди