Начало » Тестени изделия » Рецепти за Изделия от бутер тесто » рецепта Рози от ябълки

Рози от ябълки

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет бутер тесто
2 ябълки
сок от половин лимон
1 супена лъжица брашно
3 супени лъжици сладко
канела и пудра захар по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Рози от ябълки

Почистете ябълките, нарежете ги на тънки парченца и ги сложете в микровълновата около 3 минути, за да омекнат, или ги загрейте за около 3-4 минути на котлона. Поръсете плота с брашно и върху него разточете бутер тестото на тънки листи. Нарежете ги на 6 продълговати парчета и всяко намажете със сладко като върху половината парче, по дължина подредете тънко нарязаните и изстинали парчета ябълки. Подредете ябълките върху половината кора и притиснете с другата половина. Поръсете ги с канела и завийте тестото под формата на малки розички. Всяка от розичките поставете в силиконова или алуминиева форма за печене или в кошнички за мъфини. Печете на 200 градуса около 40-45 минути, докато хубаво се изпече тестото. Внимателно ги извадете от формите и ги поръсете с пудра захар.



Още рецепти за Изделия от бутер тесто

Рецепта за Мигелитос Мигелитос

Рецепта за Бутерка с шоколад Бутерка с шоколад

Рецепта за Бутер тарта с домати и лук Бутер тарта с домати и лук

Рецепта за Плетенички от бутер тесто с плънка Плетенички от бутер тесто с плънка

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Рози от ябълки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама