Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Тутманик със сирене
Тутманик със сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
В купа наливаме прясно мляко леко затоплено. Сипваме мая, 1 с.л. захар и 2-3 с.л. брашно. Разбъркваме и завиваме с фолио и оставяме да се активира маята за 15-20 минути. В голяма купа за замесване на тестото, разбиваме 3 яйца и 1 белтък. Прибавяме 3-4 с.л. кисело мляко, сол и олио. Прибавяме към тях активираната мая с прясно мляко. Разбъркваме и с брашно, колкото е необходимо, замесваме тесто, което завиваме и оставяме за 15 минути на стайна температура. Разделяме тестото на 4-5 топки и всяка разточваме тънко. Намазваме с четка със смесените олио, мас и масло и поръсваме сирене. Подреждаме листите един върху друг и после нарязваме заедно на няколко ленти. Всяка усукваме и подреждаме в тава на разстояние. Оставяме на топло да втаса хубаво. Намазваме тутманика със смесени жълтък и малко олио и печем на 180 градуса до златисто.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?
При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Тутманик със сирене
От форум:
От друг сайт: