Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Тутманик със сирене

Тутманик със сирене

Разпечатай

от готварската книга на Димитринка Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
3 яйца
1 белтък
3-4 с.л. кисело мляко
1/2 к.ч. олио
1 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 пакетче суха мая
500 - 600 г брашно приблизително

за плънка:
1/2 ч.ч. смесени олио
мас
масло
сирене

за намазване:
1 жълтък смесен с олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Тутманик със сирене

В купа наливаме прясно мляко леко затоплено. Сипваме мая, 1 с.л. захар и 2-3 с.л. брашно. Разбъркваме и завиваме с фолио и оставяме да се активира маята за 15-20 минути. В голяма купа за замесване на тестото, разбиваме 3 яйца и 1 белтък. Прибавяме 3-4 с.л. кисело мляко, сол и олио. Прибавяме към тях активираната мая с прясно мляко. Разбъркваме и с брашно, колкото е необходимо, замесваме тесто, което завиваме и оставяме за 15 минути на стайна температура. Разделяме тестото на 4-5 топки и всяка разточваме тънко. Намазваме с четка със смесените олио, мас и масло и поръсваме сирене. Подреждаме листите един върху друг и после нарязваме заедно на няколко ленти. Всяка усукваме и подреждаме в тава на разстояние. Оставяме на топло да втаса хубаво. Намазваме тутманика със смесени жълтък и малко олио и печем на 180 градуса до златисто.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Тутманик със сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама