Начало » Тестени изделия » Рецепти за Козунаци » рецепта Великденски кифли
Великденски кифли

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг. брашно
1 мая
1 ч.ч.прясно мляко
1/2 ч.ч.пудра захар
1 краве масло
4 яйца
1/2 ч.л.сол
ванилия
Маята се разтваря в малко количество от затоплено мляко, прибавят се и 3 с.л брашно, оставя се за около 15-20 минути да втаса. В брашното се прави кладенче, слага се пудрата захар, ванилията, солта, в кладенчето се изсипват и яйцата, млякото и маята и се замесва тесто. Изчаква се да втаса. Тестото се разточва на кора, която се реже, слага се плънка по желание и се оформят кифлите. Изчакват се да втасат, намазват се с жълтък и се поръсват със захар по желание. Пекат се на 180-200 градуса до готовност.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Великденски кифли
От форум:
От друг сайт: