www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 04 Май 2012

Великденски кифли

Необходими продукти
1 кг. брашно
1 мая
1 ч.ч.прясно мляко
1/2 ч.ч.пудра захар
1 краве масло
4 яйца
1/2 ч.л.сол
ванилия

Маята се разтваря в малко количество от затоплено мляко, прибавят се и 3 с.л брашно, оставя се за около 15-20 минути да втаса. В брашното се прави кладенче, слага се пудрата захар, ванилията, солта, в кладенчето се изсипват и яйцата, млякото и маята и се замесва тесто. Изчаква се да втаса. Тестото се разточва на кора, която се реже, слага се плънка по желание и се оформят кифлите. Изчакват се да втасат, намазват се с жълтък и се поръсват със захар по желание. Пекат се на 180-200 градуса до готовност.