Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Тортичка с блатове от кайма

Тортичка с блатове от кайма

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За блатовете са необходими:
500 г кайма
2 филийки сух хляб, предварително накиснати в малко прясно мляко
1 червена чушка
2 стръка зелен лук
черен пипер
сминдух на вкус
зехтин

За "крема":
4-5 картофа
1-2 суп.лъж. краве масло
сол на вкус
щипка куркума

За плънката:

3-4 кисели краставички
няколко стерилизирани гъби
2 кисели морковчета
3 твърдо сварени яйца
100 г настърган кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Тортичка с блатове от кайма

Замесваме каймата с филийките хляб, нарязаните чушка и зелен лук. Овкусяваме с подправките. Разделяме на две части. Оформяме като блатове. Слагаме в намазана с мазнина тавичка, поливаме със струйка зехтин и печем до готовност във фурна.

Докато се пекат блатовете приготвяме "крема". Сваряваме обелените картофи. Пасираме на пюре. Добавяме 1-2 суп.лъж. краве масло, сол на вкус и щипка куркума. Разделяме пюрето на две части. Единият от вече изпечените блатове покриваме с част от пюрето. Подреждаме нарязаните краставички, моркови и гъби, също нарязани. Слагаме отгоре вторият блат от кайма и върху него останалото картофено пюре. Яйцата режем на кръгчета и подреждаме върху тортата. Поръсваме с настърган кашкавал и запичаме до готовност. При поднасяне гарнираме според предпочитанията си.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар13 Октомври 2012
Нина Райчева
Харесва ми идеята!
Страхотна рецепта, много вкусно ми изглежда!



Ако желаете, може да сложите линк към Тортичка с блатове от кайма


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама