Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта сърце

Торта сърце

Разпечатай

от готварската книга на Цветослава Киркова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
12 с.л. захар
12 с.л. олио
12 с.л. кисело мляко
24 с.л. брашно
1 бакпулвер
3 бр. ванилия на прах
150 гр. течен шоколад
150 гр. заквасена сметана
150 мл.течна сладкарска сметана
1 бр. черен шоколад ЛЗ
1 банан
100 мл. мляко
3 пакетчета кокосови стърготини
1 желатин на др. Йоткер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта сърце

За блатовете:
Разбиват се яйцата със захарта, добавя се олиото и киселото мляко и пак се разбива, след това се добавят ванилията и бакпулвера и накрая пресятото брашно. Всичко се бърка до хомогенна смес и се изсипва в формата (предварително застлана с хартия). Пече се около 20 минути в умерена фурна или до готовност.

След като се изпече се оставя да се охлади и се разрязва на 2 части. Разбива се течния шоколад със заквасената сметана и се добавя разтопения на водна баня желатин. Слага се единият блат върху дъното на формата и се сиропира с половината от млякото (хладко). Маже се с крема от шоколада, отгоре се нарежда нарязания на парченца банан и се слага вторият блат, който се сиропира с остатъка от млякото.

Разбива се течната сметана и към половината от нея се добавя разтопения шоколад. С тази сметана се намазва цялата торта (отгоре и отстрани), след това стените се покриват с кокосовите стърготини. Малка част от другата сметана се оцветява в розово (аз я оцветих със степче), а другата си оставя бяла и се украсява!!!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар11 Юни 2013
Galya Vulcheva
Сполучлива рецепта!



Ако желаете, може да сложите линк към Торта сърце


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама