Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Орехова торта с какао

Орехова торта с какао

Разпечатай

от готварската книга на cvetelina ivanova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

6 яйца
1 1/2 чаена чаша захар
1 ч.чаша много топла вода
1/2 чаена чаша олио
3 чаени чаши брашно с 1 бакпулвер
1-2 с.лъжици какао
ванилия

за крема:
1 и 1/2 литър прясно мляко
20 с.лъжици захар
4 яйца
13 с.лъжици брашно
100 г. масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Орехова торта с какао

6 яйца и 1 1/2 чаена чаша захар се разбиват до пухкавост с миксер. Прибавям 1 ч.чаша много топла вода, разбивам за кратко и добавям 1/2 чаена чаша олио, отново разбивам. Пресявам брашно около 3 чаени чаши с 1 бакпулвер. Започвам да добавям към сместа от брашното с дървена шпатула малко по малко. Аз лично не слагам цялото брашно, обичам блатовете да са ми по-меки. Разделям сместа на две места и към едната добавям какао около 1-2 с.лъжици. Ванилия, ако искате.

Крем: 1 и 1/2 литър прясно мряко /от това мляко си отделям 1 ч.чаша / + 20 с.лъжици захар /или на вкус/ слагам на котлона до стопяване на захарта. В купа си разбивам 4 яйца към тях прибавям млякото и постепенно 13 с.лъжици брашно с лек връх /получава се каша/. Към топлото мляко внимателно изсипвам яйчената смес /може към тази смес да добавите черпаче от горещото мляко и да разбъркате до хомогенност/ при непрекъснато бъркане с лъжица. Когато започне да се сгъстява и леко да бълбука включвам и миксира и разбивам с него за кратко в самата тенджера. Махам от котлона и добавям около 100 гр.масло и разбърквам.

Разрязвам всеки от блатовете на две. Получавам общо четири такива. Слагам в тортена чиния един ринг и започвам да редя. Първият блат от жълтите леко го сиропирам със сок от компот праскови след това слагам доволно количество от крема /разпределете си го горе долу на 4 еднакви части+още една кафена чашка за украсата/, втори блат-кафяв, сиропирам и пак крем, жълт блат, сиропиране, крем и последния, отново сироп и крем. Веднага поръсвам обилно с орехи. Престоява поне 12 часа в хладилника, освобождавам от ринга и заглаждам с крема от тортата цялата торта. Слагам орехи и от страни на тортата.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Орехова торта с какао


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама