www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Цветослава Киркова на 05 Юни 2013

Торта сърце

Необходими продукти
2 яйца
12 с.л. захар
12 с.л. олио
12 с.л. кисело мляко
24 с.л. брашно
1 бакпулвер
3 бр. ванилия на прах
150 гр. течен шоколад
150 гр. заквасена сметана
150 мл.течна сладкарска сметана
1 бр. черен шоколад ЛЗ
1 банан
100 мл. мляко
3 пакетчета кокосови стърготини
1 желатин на др. Йоткер

За блатовете:
Разбиват се яйцата със захарта, добавя се олиото и киселото мляко и пак се разбива, след това се добавят ванилията и бакпулвера и накрая пресятото брашно. Всичко се бърка до хомогенна смес и се изсипва в формата (предварително застлана с хартия). Пече се около 20 минути в умерена фурна или до готовност.

След като се изпече се оставя да се охлади и се разрязва на 2 части. Разбива се течния шоколад със заквасената сметана и се добавя разтопения на водна баня желатин. Слага се единият блат върху дъното на формата и се сиропира с половината от млякото (хладко). Маже се с крема от шоколада, отгоре се нарежда нарязания на парченца банан и се слага вторият блат, който се сиропира с остатъка от млякото.

Разбива се течната сметана и към половината от нея се добавя разтопения шоколад. С тази сметана се намазва цялата торта (отгоре и отстрани), след това стените се покриват с кокосовите стърготини. Малка част от другата сметана се оцветява в розово (аз я оцветих със степче), а другата си оставя бяла и се украсява!!!