Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Тортичка с бишкоти, плодове и сметана

Тортичка с бишкоти, плодове и сметана

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100-200 г. бишкоти Савоярди
200 мл. сметана сладкарска течна
5-7 с.л. захар кристална за сиропа
1 ч.ч. вода за сиропа
2 бр. мандарини
зрънца нар
1 пакетче ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Тортичка с бишкоти, плодове и сметана

Приготвяме сиропа за тортичката, като в тенджера или касерола слагаме 5-7 с.л. захар и карамелизираме. Като стане златиста на цвят, дръпваме съда от котлона и внимателно наливаме 1 ч.ч. топла вода. Слагаме отново на котлона и варим докато се разтвори карамела във водата. Слагаме и ванилията и дръпваме от огъня да се охлади готовият сироп.

Разбиваме с миксер сладкарската сметана. В подходяща десертна чиния слагаме подходящ ринг. Подреждаме вътре в ринга половината от бишкотите, напоени със сироп. Намазваме от разбитата сладкарска сметана. Подреждаме парченца от едната почистена от корите мандарина. Слагаме отново ред бишкоти със сироп и отгоре сметана. Слагаме в хладилник за час - два и после внимателно махаме ринга. Украсяваме тортичката със зрънца нар и парченца мандарина.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Тортичка с бишкоти, плодове и сметана


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама