Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Заснежена къщичка

Заснежена къщичка

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

36 броя бисквити Закуска
500 мл. сладкарска течна подсладена сметана
2 пакетчета пудинг др. Йоткер аромат ванилия
30 г.краве масло
5 с.л. захар кристална за сиропа
2 ч.ч. вода за сиропа
500 мл. вода за крема
7 с.л. кристална захар за крема

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Заснежена къщичка

Приготвяме сиропа, в който ще напояваме бисквитите, като в тенджерка или касерола карамелизираме захар (5 с.л.). Когато захарта придобие карамелен цвят дръпваме съда от котлона и много внимателно, защото пръска, наливаме топла, почти гореща вода (2 ч.ч.). Връщаме на котлона и варим докато карамела се разтопи и се получи карамелен сироп. Готовият сироп оставяме настрани да се охлажда. Приготвяме крема за сладкиша. В тенджерка наливаме 500 мл вода и подслаждаме със захар (7 с.л. или количество по вкус). Когато заври водата, към нея наливаме разтворени в малко студена вода две пакетчета пудинг ванилия на др. Йоткер. Разбъркваме с бъркалка енергично и сваряваме гъст крем (ако се получава много гъста консистенция, може да долеем малко вода). Свареният крем отстраняваме от котлона, слагаме 30 г.краве масло и с периодично разбъркване охлаждаме. Разбиваме течната сладкарска сметана (500 мл.), заделяме малко от нея за украса на сладкиша, а останалата смесваме хомогенно с охладеният пудинг. На масата слагаме лист хартия за печене или фолио и редим напоени със сироп бисквити (на ширина по три, а на дължина по четири бисквити). Намазваме ги с крем. Отгоре отново слагаме бисквити, отново крем и така на три пласта. Отгоре трябва да има крем. Внимателно отляво и отдясно повдигаме бисквитките с хартията и оформяме къщичка. Отгоре намазваме от крема и украсяваме със сметана. Оставяме за няколко часа в хладилника. Сервираме, като внимателно нарязваме на парчета като къщички.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Заснежена къщичка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама