Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с пандишпанени блатове и млечен крем

Торта с пандишпанени блатове и млечен крем

Разпечатай

от готварската книга на Деяна Илиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блатовете:
4 яйца
1 ч.ч. захар
140 гр. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

за крема:
1 л.прясно мляко
1 ч.ч захар
4 жълтъка
6 с.л брашно
1 ванилия
4 белтъка
олио за намазване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта с пандишпанени блатове и млечен крем

Яйцата за блата се разбиват със захарта, докато сместа побелее. Брашното се пресява и постепенно се прибавя. Слага се и бакпулвера. Бърка се непрекъснато до получаване на гладко тесто.

На дъното на тавата се слага хартия за печене, а стените й се намазват с олио. Тестото се изсипва в тавата и се пече на 180 градуса за около 30 минути.

Кремът се приготвя, като жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват. Добавят се брашното и 100 мл от млякото. Сместа се бърка до хомогенизиране. Останалото прясно мляко се загрява в тенджера. Добавят се захарта и ванилията. Когато млякото се сгорещи и захарта се разтопи, се изважда шушулката ванилия и малко от млякото се сипва при яйчената смес. Разбърква се, за да се изравнят температурите. След това яйчената смес се сипва постепенно в тенджерата и се бърка непрекъснато до сгъстяване. Когато кремът е готов се прецежда, слага се в купа и се завива с прозрачно фолио, за да не хване коричка. Оставя се да се охлади.

Едната част от блата се слага във форма за торта и се сиропира с 4–5 с. л. от подсладения сироп, който се приготвя с вода и захар. Слага се крем и отново блат. Това се повтаря докато се изчерпат продуктите. Завършва се с малко крем, който се заглажда с нож. Тортата се слага в хладилник да стегне за около 1 час. Когато тортата е готова се украсява по Ваше желание.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


колко е красива, а кой знае колко е вкусна!



Ако желаете, може да сложите линк към Торта с пандишпанени блатове и млечен крем


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама