Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с маскарпоне и Нутела

Торта с маскарпоне и Нутела

Разпечатай

от готварската книга на umit ebazer

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За блата:
5 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша брашно
5 с.л. разтопено масло
3 с.л. какао

За крема, пълнежа и напояване на блатовете:
500 гр (1 опаковка) Маскарпоне
200 мл млечна неподсладена сметана за разбиване
4 с.л. захар
4-5 с.л. Нутела
½ чаена чаша силно кафе

За украсата:

200 мл млечна неподсладена сметана за разбиване
1 с.л. захар
около 100 грама сурови лешници

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта с маскарпоне и Нутела

Белтъците, заедно с лъжица от захарта се разбиват на твърд сняг. Жълтъците се разбиват с миксер, заено с останалата захар до побеляване. Брашното се пресява с какаото и се прибавя лъжица по лъжица към жълтъчната смес и се разбърква до хомогенизиране с шпатула. Добавя се маслото и се разбърква. На два пъти към жълтъчната смес се добавят белтъците и полека се разбъркват. Сместа се изсипва във форма за торта, застлана с хартия за печене и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 40 минути. Проверява се с клечка за зъби, която трябва да излезе суха. Блатът се оставя да изстине, освобождава се от формата и се разрязва на три части.

Кремът се приготвя като маскарпонето заедно с 3 с.л. захар се разбива с миксер на пухкав крем. Добре охладената сметана се разбива заедно с 1 с.л захар на твърда пяна. Сметаната се прибавя към маскарпонето и се разбърква с шпатула.

Следва сглобяване на тортата: Първата част от блата се полива равномерно с 1/3 от кафето и отгоре се намазва с 1/3 от крема. Поставя се вторият блат, напръсква се с 1/3-та от кафето и се намазва с предварително леко загрятата в микровълнова или на водна баня (за да се размаже по-лесно) Нутела. Отгоре се разпределя 1/3 от крема и се покрива с последния блат, който се напръсква с останалото кафе и се намазва с останалия крем, който се разпределя и отстрани на тортата.

За украсата изпичаме лешниците за около 5-10 минути, след това ги счукваме и с тях се покрива страничния борд на тортата. Поръсваме и малко кафе за по-добър ефект.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар01 Април 2012
Шери Курт
Вкусничко!
Прекрасно!
Аватар09 Март 2012
Нина Райчева
Звучи ми като фантастична вкусотия!



Ако желаете, може да сложите линк към Торта с маскарпоне и Нутела


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама