Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с маскарпоне и Нутела

Торта с маскарпоне и Нутела

Разпечатай

от готварската книга на umit ebazer

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За блата:
5 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша брашно
5 с.л. разтопено масло
3 с.л. какао

За крема, пълнежа и напояване на блатовете:
500 гр (1 опаковка) Маскарпоне
200 мл млечна неподсладена сметана за разбиване
4 с.л. захар
4-5 с.л. Нутела
½ чаена чаша силно кафе

За украсата:

200 мл млечна неподсладена сметана за разбиване
1 с.л. захар
около 100 грама сурови лешници

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта с маскарпоне и Нутела

Белтъците, заедно с лъжица от захарта се разбиват на твърд сняг. Жълтъците се разбиват с миксер, заено с останалата захар до побеляване. Брашното се пресява с какаото и се прибавя лъжица по лъжица към жълтъчната смес и се разбърква до хомогенизиране с шпатула. Добавя се маслото и се разбърква. На два пъти към жълтъчната смес се добавят белтъците и полека се разбъркват. Сместа се изсипва във форма за торта, застлана с хартия за печене и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 40 минути. Проверява се с клечка за зъби, която трябва да излезе суха. Блатът се оставя да изстине, освобождава се от формата и се разрязва на три части.

Кремът се приготвя като маскарпонето заедно с 3 с.л. захар се разбива с миксер на пухкав крем. Добре охладената сметана се разбива заедно с 1 с.л захар на твърда пяна. Сметаната се прибавя към маскарпонето и се разбърква с шпатула.

Следва сглобяване на тортата: Първата част от блата се полива равномерно с 1/3 от кафето и отгоре се намазва с 1/3 от крема. Поставя се вторият блат, напръсква се с 1/3-та от кафето и се намазва с предварително леко загрятата в микровълнова или на водна баня (за да се размаже по-лесно) Нутела. Отгоре се разпределя 1/3 от крема и се покрива с последния блат, който се напръсква с останалото кафе и се намазва с останалия крем, който се разпределя и отстрани на тортата.

За украсата изпичаме лешниците за около 5-10 минути, след това ги счукваме и с тях се покрива страничния борд на тортата. Поръсваме и малко кафе за по-добър ефект.


Продукти: яйца, захар, брашно, краве масло, какао, маскарпоне, сметана, Нутела, кафе, лешници

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар01 Април 2012
Шери Курт
Вкусничко!
Прекрасно!
Аватар09 Март 2012
Нина Райчева
Звучи ми като фантастична вкусотия!



Ако желаете, може да сложите линк към Торта с маскарпоне и Нутела


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама