Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с карамелен крем
Торта с карамелен крем
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата:
7 с.л. захар
7 с.л. олио
7 с.л. минерална вода
1 с.л. амонячна сода
7 с.л. брашно
за крема:
200 грама захар
200 грама маргарин
50 грама брашно
250 грама вода
15 грама ром
1 ванилия
Разбъркват се всички продукти за блата. Получената смес се разделя на три части и всяка част се изпича в най-малката тавичка - блатовете стават хрупкави и тънки.
Приготвяне на крема:
Карамелизираме 100 грама захар и като започнат да се образуват мехурчета, съдът се отнема от печката и след 3 минути се добавят маргарина и 100 грама вода. Получената смес се поставя пак на печката на слаб огън, добавя се останалата захар и се бърка непрекъснато до хомогенна смес. Добавя се на тънка струйка брашното, размесено предварително със 150 грама вода и се бърка докато стане пухкав крем и отнемаме от печката.
Намазваме първия блат с горещия крем, поставяме втория блат, намазваме с крем и така и следващия. Готовата торта се консумира на другия ден.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Торта с карамелен крем
От форум:
От друг сайт:
Веселина Константинова