Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с карамелен крем

Торта с карамелен крем

Разпечатай

от готварската книга на Radka Petrova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
7 с.л. захар
7 с.л. олио
7 с.л. минерална вода
1 с.л. амонячна сода
7 с.л. брашно

за крема:

200 грама захар
200 грама маргарин
50 грама брашно
250 грама вода
15 грама ром
1 ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта с карамелен крем

Разбъркват се всички продукти за блата. Получената смес се разделя на три части и всяка част се изпича в най-малката тавичка - блатовете стават хрупкави и тънки.

Приготвяне на крема:
Карамелизираме 100 грама захар и като започнат да се образуват мехурчета, съдът се отнема от печката и след 3 минути се добавят маргарина и 100 грама вода. Получената смес се поставя пак на печката на слаб огън, добавя се останалата захар и се бърка непрекъснато до хомогенна смес. Добавя се на тънка струйка брашното, размесено предварително със 150 грама вода и се бърка докато стане пухкав крем и отнемаме от печката.

Намазваме първия блат с горещия крем, поставяме втория блат, намазваме с крем и така и следващия. Готовата торта се консумира на другия ден.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Много обичам карамел! Ще опитам!



Ако желаете, може да сложите линк към Торта с карамелен крем


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама