www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Radka Petrova на 02 Април 2012

Торта с карамелен крем

Необходими продукти
за блата:
7 с.л. захар
7 с.л. олио
7 с.л. минерална вода
1 с.л. амонячна сода
7 с.л. брашно

за крема:

200 грама захар
200 грама маргарин
50 грама брашно
250 грама вода
15 грама ром
1 ванилия

Разбъркват се всички продукти за блата. Получената смес се разделя на три части и всяка част се изпича в най-малката тавичка - блатовете стават хрупкави и тънки.

Приготвяне на крема:
Карамелизираме 100 грама захар и като започнат да се образуват мехурчета, съдът се отнема от печката и след 3 минути се добавят маргарина и 100 грама вода. Получената смес се поставя пак на печката на слаб огън, добавя се останалата захар и се бърка непрекъснато до хомогенна смес. Добавя се на тънка струйка брашното, размесено предварително със 150 грама вода и се бърка докато стане пухкав крем и отнемаме от печката.

Намазваме първия блат с горещия крем, поставяме втория блат, намазваме с крем и така и следващия. Готовата торта се консумира на другия ден.