Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта от готови рула с два вида крем

Торта от готови рула с два вида крем

Разпечатай

от готварската книга на Цветослава Киркова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 готови рула
1 пакет др.Йоткер ванилия без варене
300 мл. заквасена сметана
300 гр. течен шоколад
2 банана
2 бр. желатин
150 мл.течна сладкарска сметана
300 мл.прясно мляко
шоколадови пурички
шоколадови топчета

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта от готови рула с два вида крем

Рулата се нарязват на кръгчета с дебелина около 1,5 см. Взема се купа и стените и се покриват със стреч фолио, след това се редят нарязаните рула по стените и дъното на купата.

Приготвя се единият крем като се разбива заквасената сметана с течния шоколад и в него се натрошават пурички. Добавя се и разтопения на водна баня желатин. Така приготвеният крем се изсипва в купата върху наредените рула. Нарязва се единият банан и се нарежда върху крема.

Приготвя се и крема на др. Йоткер според указанието на опаковката. Добавя се другия желатин и се изсипва в купата, отгоре се подреждат останалите парчета рула (след това идват като дъно) и купата се покрива с фолио. Слага се в хладилник за поне 2 – 3 часа да стегне желатина.

След като се извади от хладилника, купата се обръща внимателно върху поднос и така приготвената торта се украсява по желание. В моя случай е намазана с разбитата течна сметана и е украсена с банан, пурички и шоко топчета и бисквитки!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Торта от готови рула с два вида крем


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама