Публикувана от Цветослава Киркова на 05 Юни 2013
Необходими продукти 2 готови рула 1 пакет др.Йоткер ванилия без варене 300 мл. заквасена сметана 300 гр. течен шоколад 2 банана 2 бр. желатин 150 мл.течна сладкарска сметана 300 мл.прясно мляко шоколадови пурички шоколадови топчета | |
Рулата се нарязват на кръгчета с дебелина около 1,5 см. Взема се купа и стените и се покриват със стреч фолио, след това се редят нарязаните рула по стените и дъното на купата. Приготвя се единият крем като се разбива заквасената сметана с течния шоколад и в него се натрошават пурички. Добавя се и разтопения на водна баня желатин. Така приготвеният крем се изсипва в купата върху наредените рула. Нарязва се единият банан и се нарежда върху крема. Приготвя се и крема на др. Йоткер според указанието на опаковката. Добавя се другия желатин и се изсипва в купата, отгоре се подреждат останалите парчета рула (след това идват като дъно) и купата се покрива с фолио. Слага се в хладилник за поне 2 – 3 часа да стегне желатина. След като се извади от хладилника, купата се обръща внимателно върху поднос и така приготвената торта се украсява по желание. В моя случай е намазана с разбитата течна сметана и е украсена с банан, пурички и шоко топчета и бисквитки! |