Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта Жадната монахиня /1987 г./
Торта Жадната монахиня /1987 г./

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
6 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно /препълнена/
1 ч.ч. едро смлени орехи
за сиропа:
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. захар
1 п. масло
2 с.л. какао
за крема:
3 белтъка
27 детски лъжички захар
4 шоколадови бонбона
На дъното на намазана тава се слагат орехите и върху тях се изсипва разбитата смес за блата. Пече се в умерено загрята фурна около 30 минути.
След като се изпече блата се обръща върху табла за сладки. Надупчваме го с тъпото на молива и сиропираме със сиропа: Прясното мляко за сиропа го кипваме заедно със захарта и като го отнемем от огъня се прибавят маслото и какаото. Сиропираната торта се намазва с белтъчения крем и настъргваме шоколадовите бонбони /по желание/.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Торта Жадната монахиня /1987 г./
От форум:
От друг сайт:
Живка Андонова