Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта Жадната монахиня /1987 г./
Торта Жадната монахиня /1987 г./

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
6 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно /препълнена/
1 ч.ч. едро смлени орехи
за сиропа:
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. захар
1 п. масло
2 с.л. какао
за крема:
3 белтъка
27 детски лъжички захар
4 шоколадови бонбона
На дъното на намазана тава се слагат орехите и върху тях се изсипва разбитата смес за блата. Пече се в умерено загрята фурна около 30 минути.
След като се изпече блата се обръща върху табла за сладки. Надупчваме го с тъпото на молива и сиропираме със сиропа: Прясното мляко за сиропа го кипваме заедно със захарта и като го отнемем от огъня се прибавят маслото и какаото. Сиропираната торта се намазва с белтъчения крем и настъргваме шоколадовите бонбони /по желание/.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Торта Жадната монахиня /1987 г./
От форум:
От друг сайт:
Живка Андонова