Публикувана от Radka Petrova на 25 Март 2012
![]() | Необходими продукти 6 яйца 1 ч.ч. захар 1 ч.ч. брашно /препълнена/ 1 ч.ч. едро смлени орехи за сиропа: 2 ч.ч. прясно мляко 1 ч.ч. захар 1 п. масло 2 с.л. какао за крема: 3 белтъка 27 детски лъжички захар 4 шоколадови бонбона |
На дъното на намазана тава се слагат орехите и върху тях се изсипва разбитата смес за блата. Пече се в умерено загрята фурна около 30 минути. След като се изпече блата се обръща върху табла за сладки. Надупчваме го с тъпото на молива и сиропираме със сиропа: Прясното мляко за сиропа го кипваме заедно със захарта и като го отнемем от огъня се прибавят маслото и какаото. Сиропираната торта се намазва с белтъчения крем и настъргваме шоколадовите бонбони /по желание/. |