Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта "Гараш"

Торта "Гараш"

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За блата:
4 белтъка
175 г орехи
1/2 ч. ч. пудра захар
1 с. л. брашно

За крема:
200 гр. шоколад
200 мл. готварска сметана
1/2 ч. ч. захар

За глазурата:
100 гр. шоколад
80 мл. готварска сметана
1 с. л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта "Гараш"

Белтъците се отделят от жълтъците и се слагат в купа. Пудрата захар се пресява при белтъците и се разбива с тел, орехите се смилат с помощта на кухненския робот и се добавят. Разбърква се и когато се забележат малки мехурчета, се поръсва брашното. Отново се разбива и се разпределя във форми за печене, като във всяка има намазнена готварска хартия. Може да се получат два или три блата, в зависимост от размера им. При мен се получиха два блата с диаметър 22 см. Всяка форма се пече в умерено загрята фурна.

Съставките за крема се смесват и се разбиват с миксер за 5-6 минути. Готовият крем се разпределя равномерно върху всеки от блатовете, които се подреждат един върху друг.

В тенджера се разтопява шоколадът за глазурата и се смесва със сметаната и олиото. Получената глазура се нанася равномерно върху тортата. Заглажда се със шпатула. Преди сервиране тортата се оставя да престои в хладилник, за да се стегне. Може да се украси с орехи и шоколад, аз използвах сметана и захарен фондан.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (4)


Аватар30 Ноември 2012
Надя Недева
Страхотна торта !
Много красива и вкусна торта!
Аватар16 Декември 2011
Татяна Караджова
много я обичаме тази торта, но мислех, че е доста трудоемка
Аватар07 Ноември 2011
Анелия Терзиева
Една от любимите ми торти, а се оказва с лесна рецепта!Трябва да се опита задължително!



Ако желаете, може да сложите линк към Торта "Гараш"


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама