Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта "Гараш"
Торта "Гараш"

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За блата:
4 белтъка
175 г орехи
1/2 ч. ч. пудра захар
1 с. л. брашно
За крема:
200 гр. шоколад
200 мл. готварска сметана
1/2 ч. ч. захар
За глазурата:
100 гр. шоколад
80 мл. готварска сметана
1 с. л. олио
Белтъците се отделят от жълтъците и се слагат в купа. Пудрата захар се пресява при белтъците и се разбива с тел, орехите се смилат с помощта на кухненския робот и се добавят. Разбърква се и когато се забележат малки мехурчета, се поръсва брашното. Отново се разбива и се разпределя във форми за печене, като във всяка има намазнена готварска хартия. Може да се получат два или три блата, в зависимост от размера им. При мен се получиха два блата с диаметър 22 см. Всяка форма се пече в умерено загрята фурна.
Съставките за крема се смесват и се разбиват с миксер за 5-6 минути. Готовият крем се разпределя равномерно върху всеки от блатовете, които се подреждат един върху друг.
В тенджера се разтопява шоколадът за глазурата и се смесва със сметаната и олиото. Получената глазура се нанася равномерно върху тортата. Заглажда се със шпатула. Преди сервиране тортата се оставя да престои в хладилник, за да се стегне. Може да се украси с орехи и шоколад, аз използвах сметана и захарен фондан.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Много красива и вкусна торта!

много я обичаме тази торта, но мислех, че е доста трудоемка
Една от любимите ми торти, а се оказва с лесна рецепта!Трябва да се опита задължително!
Ако желаете, може да сложите линк към Торта "Гараш"
От форум:
От друг сайт:
Надя Недева