Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Тиквички с лук, гъби и кайма на фурна
Тиквички с лук, гъби и кайма на фурна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг тиквички, почистени и нарязани на порции
1 глава жълт кромид лук
олио
250 гр кайма
сол на вкус
смлян черен пипер
1 малка тарелка култивирани печурки, измити с четка за зъби и нарязани на порции
В тиган с незалепващо покритие сипваме малко олио. Загряваме го. Добавяме предварително нарязаните тиквички, лук и гъби. Каймата начупваме на парченца и също добавяме към останалите продукти. Осоляваме и поръсваме със смлян черен пипер. Разбъркваме добре и сипваме кафена чашка вода. Тигана похлупваме с капак. Задушаваме 5-6 минути докато каймата се разпусне.
Прехвърляме всичко в тавичка за печене. Покриваме тавата с фолио и печем на предварително загрята фурна при температура 200 градуса 20 минути. След това махаме фолиото и допичаме ястието до готовност. По желание преди сервиране можем да поръсим с нарязан на ситно пресен копър .
Още рецепти за Ястия с мляно месо
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Тиквички с лук, гъби и кайма на фурна
От форум:
От друг сайт: