Публикувана от Владимир Петровски на 12 Февруари 2013
Необходими продукти 1 кг тиквички, почистени и нарязани на порции 1 глава жълт кромид лук олио 250 гр кайма сол на вкус смлян черен пипер 1 малка тарелка култивирани печурки, измити с четка за зъби и нарязани на порции | |
В тиган с незалепващо покритие сипваме малко олио. Загряваме го. Добавяме предварително нарязаните тиквички, лук и гъби. Каймата начупваме на парченца и също добавяме към останалите продукти. Осоляваме и поръсваме със смлян черен пипер. Разбъркваме добре и сипваме кафена чашка вода. Тигана похлупваме с капак. Задушаваме 5-6 минути докато каймата се разпусне. Прехвърляме всичко в тавичка за печене. Покриваме тавата с фолио и печем на предварително загрята фурна при температура 200 градуса 20 минути. След това махаме фолиото и допичаме ястието до готовност. По желание преди сервиране можем да поръсим с нарязан на ситно пресен копър . |