Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Тиквеник Марияна
Тиквеник Марияна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 г настъргана тиква
4 с л галета
1 ч.ч орехи
1 к . ч захар
1 ч л канела
100 мл олио
1 пакет кори
Тиквата се настъргва на едро ренде, след като предварително сме я почистели от семките и кората. В купа се смесват захарта, канелата, галета, орехите - аз ги режа на много ситно, за да се усещат като се хапва, а не ги меля.
Вземат се две кори, поставят се една върху друга, маже се с олио и отгоре се реди тиква и 3-4 с. л. от другата смес. Навива се на руло и се нарежда в намаслена тава. Нарязва се на парчета, а отгоре се полива с малко олио. Печем в загрята фурна 35 минути на 180 градуса. Изважда се и се поръсва с пудра захар с цедка.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Тиквеник Марияна
От форум:
От друг сайт:
Веселина Константинова