Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Тиквеник Марияна

Тиквеник Марияна

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г настъргана тиква
4 с л галета
1 ч.ч орехи
1 к . ч захар
1 ч л канела
100 мл олио
1 пакет кори

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Тиквеник Марияна

Тиквата се настъргва на едро ренде, след като предварително сме я почистели от семките и кората. В купа се смесват захарта, канелата, галета, орехите - аз ги режа на много ситно, за да се усещат като се хапва, а не ги меля.

Вземат се две кори, поставят се една върху друга, маже се с олио и отгоре се реди тиква и 3-4 с. л. от другата смес. Навива се на руло и се нарежда в намаслена тава. Нарязва се на парчета, а отгоре се полива с малко олио. Печем в загрята фурна 35 минути на 180 градуса. Изважда се и се поръсва с пудра захар с цедка.


Продукти: тиква, галета, орехи, захар, канела, олио, кори за баница

Тагове: Българска кухня, Рецепти за Бъдни вечер

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Тиквеник
Тиквеник Вили
Тиквеник с готови кори
Тиквеник със заливка
Тиквеник с орехи

Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Много обичам тиква и тиквеник. С нетърпение очаквам сезона на тиквите и ще изпробвам рецептата!



Ако желаете, може да сложите линк към Тиквеник Марияна


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама