Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Тиквеник Марияна

Тиквеник Марияна

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г настъргана тиква
4 с л галета
1 ч.ч орехи
1 к . ч захар
1 ч л канела
100 мл олио
1 пакет кори

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Тиквеник Марияна

Тиквата се настъргва на едро ренде, след като предварително сме я почистели от семките и кората. В купа се смесват захарта, канелата, галета, орехите - аз ги режа на много ситно, за да се усещат като се хапва, а не ги меля.

Вземат се две кори, поставят се една върху друга, маже се с олио и отгоре се реди тиква и 3-4 с. л. от другата смес. Навива се на руло и се нарежда в намаслена тава. Нарязва се на парчета, а отгоре се полива с малко олио. Печем в загрята фурна 35 минути на 180 градуса. Изважда се и се поръсва с пудра захар с цедка.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Много обичам тиква и тиквеник. С нетърпение очаквам сезона на тиквите и ще изпробвам рецептата!



Ако желаете, може да сложите линк към Тиквеник Марияна


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама