www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 26 Март 2015

Тиквеник Марияна

Необходими продукти
500 г настъргана тиква
4 с л галета
1 ч.ч орехи
1 к . ч захар
1 ч л канела
100 мл олио
1 пакет кори

Тиквата се настъргва на едро ренде, след като предварително сме я почистели от семките и кората. В купа се смесват захарта, канелата, галета, орехите - аз ги режа на много ситно, за да се усещат като се хапва, а не ги меля.

Вземат се две кори, поставят се една върху друга, маже се с олио и отгоре се реди тиква и 3-4 с. л. от другата смес. Навива се на руло и се нарежда в намаслена тава. Нарязва се на парчета, а отгоре се полива с малко олио. Печем в загрята фурна 35 минути на 180 градуса. Изважда се и се поръсва с пудра захар с цедка.