Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Свинско пържено със сирене

Свинско пържено със сирене

Разпечатай

от готварската книга на Мария Симова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр месо от свински врат
1 голяма глава лук
3 чушки - жълта, зелена и червена
1 скилидка чесън
100 гр твърдо сирене
60 мл зехтин
сол
черен пипер
60 мл.червено вино
щипка розмарин
щипка мащерка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Свинско пържено със сирене

Започваме с обработката на месото. Първо го нарязваме на големи парчета напречно на мускулните влакна, а после на малки - водоравно на влакната. Това се прави, за да стане свинското по-крехко. Колкото по-малки са парчетата, толкова по-бързо ще се сготви месото. Продължаваме с рязането на чушките. Отстраняваме кочана със семките и ги нарязваме на лентички по дължината на чушката. Лукът и чесънът режем на ситно.

Поставяме тигана на умерен огън и наливаме малко зехтин. Слагаме лука, чесъна, розмарина, мащерката и запържваме докато омекнат. След това към тях добавяме месото. Бъркаме, докато то придобие желания от нас цвят. Слагаме в тигана и нарязаните чушки. Продължаваме с пърженето докато и те леко поомекнат (но не напълно). Наливаме виното и след като алкохолът се изпари, прибавяме натрошеното сирене. Посоляваме с малко сол, защото сиренето е солено и с черен пипер на вкус. Леко разбъркваме, за да се смесят добре всички съставки и сваляме от котлона вече готовото ароматно ястие. Добър апетит!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Свинско пържено със сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама