Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Свинско пържено със сирене

Свинско пържено със сирене

Разпечатай

от готварската книга на Мария Симова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр месо от свински врат
1 голяма глава лук
3 чушки - жълта, зелена и червена
1 скилидка чесън
100 гр твърдо сирене
60 мл зехтин
сол
черен пипер
60 мл.червено вино
щипка розмарин
щипка мащерка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Свинско пържено със сирене

Започваме с обработката на месото. Първо го нарязваме на големи парчета напречно на мускулните влакна, а после на малки - водоравно на влакната. Това се прави, за да стане свинското по-крехко. Колкото по-малки са парчетата, толкова по-бързо ще се сготви месото. Продължаваме с рязането на чушките. Отстраняваме кочана със семките и ги нарязваме на лентички по дължината на чушката. Лукът и чесънът режем на ситно.

Поставяме тигана на умерен огън и наливаме малко зехтин. Слагаме лука, чесъна, розмарина, мащерката и запържваме докато омекнат. След това към тях добавяме месото. Бъркаме, докато то придобие желания от нас цвят. Слагаме в тигана и нарязаните чушки. Продължаваме с пърженето докато и те леко поомекнат (но не напълно). Наливаме виното и след като алкохолът се изпари, прибавяме натрошеното сирене. Посоляваме с малко сол, защото сиренето е солено и с черен пипер на вкус. Леко разбъркваме, за да се смесят добре всички съставки и сваляме от котлона вече готовото ароматно ястие. Добър апетит!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Свинско пържено със сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама