Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Свински пържоли в гювеч
Свински пържоли в гювеч

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
10-12 свински пържоли
200 гр. топено сирене
1 ч.ч. зелени маслини без костилки и нарязани на колелца
200 мл. готварска сметана
500 гр. пресни гъби - изчистени и нарязани
2 глави лук - нарязан на колелца
кашкавал
черен пипер и сол на вкус
олио
На дъното на глинен гювеч сипваме малко олио и започваме да редим: свински пържоли, черен пипер, сол на вкус, няколко колелца от лука, гъби, маслини, топено сирене, отново пържоли и така до изчерпване на количествата. Накрая изсипваме готварската сметана и малко вода. Фурната не се загрява предварително. Слагаме гювеча и включваме фурната. Печем на 250 градуса около 2 часа, като периодично отваряме и разбъркваме. Пече се до готовност, като преди да извадим ястието от фурната поръсваме с кашкавал и оставяме гювеча без капак, за да може кашкавала да придобие златист цвят.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Свински пържоли в гювеч
От форум:
От друг сайт: