Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Свински пържоли в гювеч
Свински пържоли в гювеч

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
10-12 свински пържоли
200 гр. топено сирене
1 ч.ч. зелени маслини без костилки и нарязани на колелца
200 мл. готварска сметана
500 гр. пресни гъби - изчистени и нарязани
2 глави лук - нарязан на колелца
кашкавал
черен пипер и сол на вкус
олио
На дъното на глинен гювеч сипваме малко олио и започваме да редим: свински пържоли, черен пипер, сол на вкус, няколко колелца от лука, гъби, маслини, топено сирене, отново пържоли и така до изчерпване на количествата. Накрая изсипваме готварската сметана и малко вода. Фурната не се загрява предварително. Слагаме гювеча и включваме фурната. Печем на 250 градуса около 2 часа, като периодично отваряме и разбъркваме. Пече се до готовност, като преди да извадим ястието от фурната поръсваме с кашкавал и оставяме гювеча без капак, за да може кашкавала да придобие златист цвят.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Свински пържоли в гювеч
От форум:
От друг сайт: