Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Стърган сладкиш

Стърган сладкиш

Разпечатай

от готварската книга на Мария Маслева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 яйца
10 супени лъжици захар
3 чаени чаши брашно
1 ванилия
250 г мармалад
250 г маргарин
бакпулвер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Стърган сладкиш

За тестото са необходими само жълтъците, 5 лъжици захар, бакпулвера, ванилията, маргарина, брашното. Продуктите се поставят и разбъркват в посочения ред до получаване на ронливо тесто.

След това разделяме тестото на три рани части. Две от тях разстиламе в тава и печем в добре загрята фурна до зачервяване. Останалото тесто разделяме на две и го замразяваме в камерата на хладилника за около 1 час, докато стане твърдо.

След като тестото се изпече го оставяме да изстине и го намазваме с мармалада. Останалите ни 4 белтъка разбиваме на сняг с 5 лъжици захар и разбития белтък размазваме върху мармалада. След това рендосваме замръзналото тесто отгоре и отново запичаме сладкиша до зачервяване. След като изстине го нарязваме и по желание поръсваме с пудра захар.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »

Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!

Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!

Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Стърган сладкиш


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама