www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Мария Маслева на 01 Юни 2012

Стърган сладкиш

Необходими продукти
4 яйца
10 супени лъжици захар
3 чаени чаши брашно
1 ванилия
250 г мармалад
250 г маргарин
бакпулвер

За тестото са необходими само жълтъците, 5 лъжици захар, бакпулвера, ванилията, маргарина, брашното. Продуктите се поставят и разбъркват в посочения ред до получаване на ронливо тесто.

След това разделяме тестото на три рани части. Две от тях разстиламе в тава и печем в добре загрята фурна до зачервяване. Останалото тесто разделяме на две и го замразяваме в камерата на хладилника за около 1 час, докато стане твърдо.

След като тестото се изпече го оставяме да изстине и го намазваме с мармалада. Останалите ни 4 белтъка разбиваме на сняг с 5 лъжици захар и разбития белтък размазваме върху мармалада. След това рендосваме замръзналото тесто отгоре и отново запичаме сладкиша до зачервяване. След като изстине го нарязваме и по желание поръсваме с пудра захар.