Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Солен пай
Солен пай

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет готови кори (в зависимост от тавата може да се използват и по-малко )
400 гр. гъби
100 гр. пушено пилешко филе
1 кутия заквасена сметана (400 гр.)
2 яйца
200 гр. пушен кашкавал (или друго подобно сирене)
1/2 връзка зелен лук
магданоз
масло за намазване
сол и черен пипер на вкус
Запържваме нарязаните на ситно лук и гъби докато се задушат. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Добавяме нарязаното на кубчета пушено филе и магданоза и оставяме плънката настрани за да изстине малко.
Разбиваме яйцата и сметаната с миксер. Към тях добавяме настъргания кашкавал и разбъркваме. Разтапяме малко масло (около половин пакетче ) и намазваме дъното на кръгла тава. Подреждаме корите една по една, така че да се застъпват и краищата им да излизат извън тавата, като намазваме всяка от тях обилно с масло. Така подреждаме половината кори. Слагаме плънката върху корите и я заливаме с млечно-яйчената смес. Затваряме навътре стърчащите краища на корите и покриваме с останалите кори отгоре. Печем пая в предварително загрята фурна докато стане златист. Поднасяме със салата и охладено бяло (сухо) вино.
Още рецепти за Ястия с пилешко месо
Запеканка с тиквички и пилешко месо
Печено пиле с гъби, картофи и счукан чесън
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Солен пай
От форум:
От друг сайт:
Момчил Попов